Ingredienser
6,5 dl groddat bovete ( mellan 4-6 dagar)
2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1/2tsk salt
0,5 dl vatten
1, 5 dl solroskärnor
0,5 dl linfrön
Smör till brödformen
Gör så här: Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda all ingredienser förutom 0,5 dl solroskärnor och 0,5 dl linfrön. Stavmixa till en slätkonsistens. Blanda i 0,5 dl solroskärnor och linfrö i smeten och rör runt så att allt beblandas. Smörj en brödform med smör och klicka i smeten och fördela den jämt i formen, gärna med blöta händer. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 min. När brödet är färdiggräddat stjälper du upp det på ett galler så det får svalna. Håller i ca 4 dagar i rumstemperatur stående med snittytan mot skärbrädan.
Oh så gott det låter, måste jag prova att baka jag som är glutenintolerant!
SvaraRaderaUndrar.. eftersom det går att grodda bovete så måste det väl även funka att så dessa bovetegroddar så att man får boveteplantor?! Är det kanske nåt som du själv testat?
6,5 dl färdiga groddar eller 6,5 dl innan groddning?
SvaraRadera