torsdag 29 maj 2014

Smörstekt sparris med pistage och parmesan




För oss är det lyx med färsk sparris. Det allra bästa är såklart egenodlad sparris som man skördar i sin egen trädgård på vårkanten. Men det har vi inte i vår trädgård ännu. Vissa kombinationer har visat sig passa med sparrisens smak och konsistens. Nötter är gott till och citron passar bra. Parmesan likaså.

Ingredienser

1 knippe färsk sparris

en klick smör

saft från en halv citron

salt

en näve hackad pistagenötter

riven parmesan


Gör så här: Stek hela sparrisen i smör. Stänk över citronsaft och salt. Hacka nötterna och riv parmesanen. När sparrisen känns klar men fortfarande är krispig strör man över nötterna så de blir lite varma. Lägg allt i en skål eller på ett fat och strö över parmesan. Äts direkt när den fortfarande är varm.

Sökord: sparris, sparrisar, pistagenöt, pistagenötter, pistagemandel, parmesan, vegetarisk, vegetariskt, grönsaker

1 kommentar :