fredag 14 november 2014

Rödlöksmarmelad

När rödlöksmarmeladen slutligen kokat ihop och börjar tjockna är det svårt att fatta att lök är en sådan fantastisk grönsak att göra marmelad på.

Ingredienser
4-5 normalstora rödlökar
2-4 msk neutral olja
3-4 msk äppelcidervinäger
0,75 dl honung
Salt för avsmakning
3msk granatäppeljos
1-3 msk rödbetsjos för att förstärka färgen (kan uteslutas men är otroligt god att ha bredvid i ett glas under matlagningen, gärna väl kyld)


Gör så här: Skala och dela rödlökarna och skiva dem tunt. Fräs dem på låg värme så att de blir genomskinliga. Häll i vinägern och låt den koka in ett par minuter och häll därefter i alla ingredienser. Koka marmeladen på medelvärme under uppsikt. När den börjar att tjockna är den klar. Smaka av så att du får en fin balans mellan sött, syrligt och salt men där det söta dominerar.

Tips: Gör två satser samtidigt, den här marmeladen går åt!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar