torsdag 5 april 2018

Vi flyttar till ny bloggplattform!


"Johannes, du borde verkligen skriva en bok, du håller ju på med så mycket intressanta grejer",  sa Magdalena. Snart påbörjar vi på allvar vår andra bok och idag lanserar vi en vidareutveckling av vår blogg. Välkomna!

När Johannes fyllde 40, november 2011, hade vi en fest hemma hos oss och vi själva hade lagat allt som fanns på buffén. Temat var vegetariskt, mustigt, kryddigt och indiskt. Alla mumsade och umgicks och kvällen blev verkligen något att minnas. En av presenterna var en elektrisk hushållskvarn till framtida spannmålsmalning, en annan present var ett startkit till Bokashi-kompostering. Tanken på att skriva en egen bok kändes mycket lockande, trots att vi absolut inte kunde se någon klar bokidé framför oss. Det var också det som Magdalenas förläggare sa till oss. Vi fick helt enkelt suga på karamellen ett tag till för att kunna utkristallisera vad vi ville berätta om.
I samma veva som födelsedagsfirandet hölls, hade vi påbörjat ett samarbete med vårt hyresbolag där vi skulle få starta en stadsodling runt husknuten. Vi hade också börjat samla på matbilder från vår matlagning, på kul. Som julklapp ordnades en sk fotobok, med våra egna recept och matbilder.

Vi startar en blogg
Att starta en blogg och visa upp vår mat och alla odlingsprojekt låg ganska nära tillhands. Vi tyckte båda två att det skulle bli roligt att kunna dela med oss av det vi höll på med. I februari 2012 postade vi vårt första inlägg: Örtsalt.

Till en början blev det mestadels recept, men i och med att stadsodlingen utformades och anlades, blev bloggen en plats att samla allt.

Några layout- förändringar och omstruktureringar har skett under tidens gång, men det mesta ser ut som vid starten. Nu vill vi ta ett ordentligt steg fram och har därför designat en ny sida för Farbror Gröns odlingsäventyr och matlagningskonst.

Vår nya sida farbrorgron.se har kopior av näst intill alla inlägg som skrivits på den gamla sidan. Recept, filmer och poddavsnitt är lättare att hitta. Dessutom har vi kategoriserat varje inlägg så att man lättare hittar inlägg om särskilda växter i menyn.

Vi hoppas att du ska gilla vårt nya utseende och plats. Den gamla bloggen, farbrorgron.blogspot.se, kommer att finnas kvar, men inga nya inlägg kommer att publiceras här. Vårt receptgalleri kommer också att finnas kvar, men vi hoppas att ni i framtiden hellre kommer att besöka galleriet på den nya sidan och det är där de nya recepten kommer att läggas in.

Känn dig välkommen att bläddra bland alla odlingsinlägg och recept här på vår nya sida farbrorgron.se. De är skrivna för just dig och alla andra som vill följa oss.

Hälsningar
Theres Lundén & Johannes Wätterbäck

5 kommentarer :

 1. Jätte bra blogg! Tack så mycket :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 2. Jag har gjort en sats fläderchampagne men får inte igång jäsningen. Vad gör jag för fel?

  SvaraRadera
 3. Jätte bra blogg! Tack så mycket :)

  SvaraRadera