Våra odlingar


Vi odlar överallt, inomhus och utomhus, i staden och på landet.


Skogsträdgården
Trädgården vid vårt fritidshus i Sörmland. Här har Johannes växt upp och skapat både blomstrande stenpartier och grönsaksodling i pallkragar. Här tillbringar vi mycket ledig tid.


Tillsammansodlingen

Med grannarna i vårt hyreshus i Västerås odlar vi ätbart runt husknuten med hjälp av Gröna Mimer. Mark, material, växter och frön har vi fått från Gröna Mimer. Vi i huset hjälps åt med skötsel och skörd och har genom denna odling lärt känna varandra och fått en fin gemenskap. En riktig "Bullebykänsla", var det någon som uttryckte det.

Fönsterodlingen

I våra fönster kan man ofta se tomatplantor, örter och frösådder. Trots att vi inte har några fönster i söderläge utan bara i österläge trivs tomatplantorna riktigt bra i våra fönster. Det är främst busktomater vi odlar. Från maj-december kan vi skörda färska tomater, men inte utav samma plantor. vi tar nya sticklingar då och då för att kunna skapa nya plantor.


Takfarmen


Tillsammans med Christoffer och Jon odlas tomat och chili i mängder på två tak i centrala Västerås. Även andra grönsaker frodas. Att odla på tak har gett oss många nya upptäckter. Jorden som inte får någon kontakt med markorganismer kan ändå hålla för flera säsonger. Grejen verkar vara tillgången på bra gödsel och riklig vattning. Värmeälskande växter trivs otroligt bra på våra tak, men då har vi det ganska vindskyddat.


Prästgatan

I Västerås har vi en kollektiv odling mitt i city för alla som vill lära sig mer om odling och som vill odla tillsammans med andra. Odlingen har nu hållits igång i 3 år och levererar ett flertal olika ätbara grödor. Skörden delar vi på, vi som odlar tillsammans.
1 kommentar :