Våra odlingar


Vi odlar överallt, inomhus och utomhus, i staden och på landet.


Skogsträdgården
Trädgården vid vårt fritidshus i Sörmland. Här har Johannes växt upp och skapat både blomstrande stenpartier och grönsaksodling i pallkragar. Här tillbringar vi mycket ledig tid.


Tillsammansodlingen

Med grannarna i vårt hyreshus i Västerås odlar vi ätbart runt husknuten med hjälp av Gröna Mimer. Mark, material, växter och frön har vi fått från Gröna Mimer. Vi i huset hjälps åt med skötsel och skörd och har genom denna odling lärt känna varandra och fått en fin gemenskap. En riktig "Bullebykänsla", var det någon som uttryckte det.

Fönsterodlingen

I våra fönster kan man ofta se tomatplantor, örter och frösådder. Trots att vi inte har några fönster i söderläge utan bara i österläge trivs tomatplantorna riktigt bra i våra fönster. Det är främst busktomater vi odlar. Från maj-december kan vi skörda färska tomater, men inte utav samma plantor. vi tar nya sticklingar då och då för att kunna skapa nya plantor.


Takfarmen


Tillsammans med Christoffer och Jon odlas tomat och chili i mängder på två tak i centrala Västerås. Även andra grönsaker frodas. Att odla på tak har gett oss många nya upptäckter. Jorden som inte får någon kontakt med markorganismer kan ändå hålla för flera säsonger. Grejen verkar vara tillgången på bra gödsel och riklig vattning. Värmeälskande växter trivs otroligt bra på våra tak, men då har vi det ganska vindskyddat.


Prästgatan

I Västerås har vi en kollektiv odling mitt i city för alla som vill lära sig mer om odling och som vill odla tillsammans med andra. Odlingen har nu hållits igång i 3 år och levererar ett flertal olika ätbara grödor. Skörden delar vi på, vi som odlar tillsammans.
2 kommentarer :

 1. Härligt varierat
  Och frodigt växande 😄

  SvaraRadera
 2. tack vare denna fantastiska man via e-postkommunikation kunde hjälpa mitt liv och familj genombrott till framgång.
  Jag har varit gift i tio år för att arbeta hårt för att känna att jag har besvikit min fru eftersom jag inte har tillbringat tid med mitt barn och fru på grund av mitt jobb anställda, vi har gått sönder så mycket nu att min mamma fick en stroke för 4 år sedan fick min far cancer och dog. Jag har bestämt mig för att gå vidare med mitt liv till ett annat land jag har aldrig känt mig så ensam och skämmas över mitt misslyckade äktenskap.Jag är en bra person för att vända sidan är han den enda anledningen att vakna upp till en annan dag. så jag letar efter en lösning för att föra tillbaka min ex fru hem för jag vill att min son ska växa upp med både min far och hans fru som sin mor som en lycklig familj, min vän som vi arbetar tillsammans uppmanade mig att kontakta en stavagare som heter Dr.Oduduwa, han gav mig kontaktadressen (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) för att kommunicera med den magiska stavmästaren för att få tillbaka min ex-kärlek, jag tror att saker kommer att fungera till mitt bästa eftersom jag har ett positivt motiv, Dr.Oduduwa överväger mitt e-postmeddelande och han försäkrar mig att han kommer att ta min fru inom sju dagar, han instruerade mig vad som krävs för att ge, och jag gjorde allt han sa, några dagar senare fru, hon grät och ber om ursäkt för att hon är så ledsen för att ha lämnat mig och vår son Felix, hon bad mig ta tillbaka henne och hon är redo att ta hand om vårt barn och ta väl hand om hemmet, jag är väldigt glad idag att min fru är hemma just nu med mig och vår son.
  Tack till Dr.Oduduwa för hans kärlek stavkraft på jobbet. Jag rekommenderar honom starkt för alla som vill återställa den förlorade kärleken idag. (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)
  Jag önskar er all lycka och hoppas att någon annan kan komma ihåg dig imorgon. Jag lovade Oduduwa att dela kärleken till en kris.
  Obs: endast de förtvivlade som snarast vill återställa sitt kärleksförhållande
  * Magisk stavdel till WIN GAMES (lotto win game)
  * Stava för att avsluta förfaranden för skilsmässdomstol
  * Stava charm för att skilja dig från din kärlekspartner
  * Love spell charme för att locka till ny kärlek
  * Love Spells Win-Back Ex-älskare
  - Traditionella rötter och örter som läkar blodcancersjukdomar, botar mot högt blodtryck och andra smärta i kroppen.
  WhatsApp-nr .: +79268011965
  (Dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera