Ingredienser
12 skivor formfranska i normalstorlek ( ej de förminskade som finns lite här och där idag)
eller 4-5 landgångsbröd.
7 dl creme fraiche
3,5 dl keso
150 g fetaost, vi föredrar getfetaost av märket Sûtdiyari , finns i affärer med arabiska livsmedel.
1 gurka
1 burk lättorkade tomater
1-2 dl oliver
1 granatäpple
4-6 msk kapris
1-2 pressade vitlöksklyftor
Salt efter behov och smak
Örtsalt till smaksättning
Ruccola, ärtskott eller groddar till garnering ( kan väljas bort)
Rödlöksmarmelad, klicka Här för recept på rödlöksmarmeladen.
Gör så här: Häll av oljan från de lättorkade tomaterna och strimla dem. Kärna ur oliverna och hacka dem grovt. Skala gurkan och dela den på längden. Gröpa ur kärnorna, skiva den i tunna skivor, strö över ca 1 tsk salt och lägg dem i en skål i ca 20 min. Efter 20 minuter silar du av gurkan och blandar den tillsammans med 3,5 dl keso och 3,5 dl creme fraiche, kapris, smulad getfetaost pressad vitlök, tomater, en tesked örtsalt och oliver. Skär bort kanterna från formfranskan och lägg tre i rad på ett lämpligt uppläggningsfat. Bre på ca 1 cm tjockt med röra ovanpå brödet och bygg på med bröd och röra på höjden. 3-4 våningar brukar vara "lagom" höjd. Bre sedan på med creme fraiche på alla kanter och på toppen av smörgåstårtan så att allt täcks och blir vitt. Lägg därefter ett lager rödlöksmarmelad ovanpå tårtan och garnera med granatäppelkärnor och ärtskott. Tårtan blir bara godare av att stå över natten i kylskåpet.
Den är verkligen supergod, tror du tappat bort att skriva in fetaosten i "blandningen"
SvaraRaderaSka absolut göra igen/Eva
Tack :) Oj oj. Nu är det inskrivet.
Radera