I den här burken ligger vårt första försök att syra varmrökt chili som vi rökt med alspån i en fiskrök på balkongen. Målet är att göra en egen slags chipotlesås med chilis odlade på Takfarmen. En så länge verkar det fungera och för säkerhetsskull så tillsatte jag ett par matskedar syrningsspad från en annan chilisyrning som hade stått i 7 dagar. Bara för säkerhetsskull, vi har aldrig syrat tillagade grönsaker förut.
Kika in på Takfarmen här:
http://farbrorgron.blogspot.se/2013/09/takfarmen-far-celebra-besok.html
Kina in på receptet på syrade chilis här:
http://farbrorgron.blogspot.se/2013/09/syra-chili-blandburk.html
Rocoto Largo och Mini Bonnet. En del öppnade vi och en de låg hela på röken.
De två Takfarmarna Christopher och Johannes.
Vi rökte chilisarna i 10-20 min. Ca 1 kg i taget.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar