Ingredienser
2 medelstora gula lökar
1 kg rökta chilis i det här fallet Rocoto Largo och Mini bonnet
200 g färka chilifrukter
300 g fönstermogna tomater
Vatten att späda med
1- 2 dl socker
1-2 dl äppelcidervinäger
Salt efter smak
Gör så här: Hacka lök, chili, tomat i små bitar och lägg dem i en stor kastrull. Häll på ca 2-3 dl vatten och låt det koka upp. Koka sedan alla ingredienser i ca en timme på svag till medelhet värme. Rör i grytan då och då ( det kan lätt bränna fast) och spä med vatten eller äppelcidervinäger eller med båda. Mixa därefter såsen slät och spä ytterligare med vatten och äppelcidervinäger samt tillsätt sockret. Låt småputtra i 10- 15 minuter och smaka av med salt, socker och vinäger. Tappa på väl rengjorda flaskor. Till just den här omgången tillsatte jag inget konserveringsmedel utan stoppade in de välfyllda flaskorna på 150 grader i ugnen och lät dem stå där i ca 20 min innan jag satt på locken.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar