lördag 15 september 2012

Rödbetscarpaccio med smak av timjan



Ännu en rätt som kommit till av egenodlade grödor i vår stadsodling. Dessa rödbetor är av en avlång sort och heter Forono. Passar bra som en förrätt eller som tillbehör.

Ingredienser
4-8 kokta rödbetor
några kvistar timjan
1 liten rödlök
1/2 dl vinäger
1 och1/2 dl olja
En rejäl nypa med salt

Gör så här: Koka rödbetorna mjuka. Vispa ihop vinegrettsåsen (oljan, vinägern och saltet) och repa ner timjan i den. Skiva en rödlök i tunna skivor och blanda i. Skär rödbetorna i nästan cm tjocka skivor och slå därefter vinegrettesåsen över de varma rödbetsskivorna. Låt stå  i kylskåpet från en timme till ett par dagar.

Fler goda recept med rödbetor hittar du i bloggen Det Gröna Skafferiet där just rödbetan är Säsongens Bästa.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar