måndag 11 maj 2015

Chokladbollar på ghee och kokossocker

Chokladbollar på naturliga ingredienser och utan kaffe. Perfekt till barn som ska somna i tid.
Ingredienser
100 g ghee
1,5 dl kokossocker
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk vaniljpulver
2 msk vatten
5 dl ekologiska havregryn
En skvätt salt
Gör så här: Rör i hop ghee och kokossocker. Rör i resten av ingredienserna och knåda degen så att den blir homogen. Forma små runda bollar och rulla dem i pärlsocker. Förvara dem i frysen. Ett tips, blöt händerna när du rullar dem så fastnar sockret bättre.

4 kommentarer :

  1. Mums, även jag vill ta mig en smakbit! Chokladbollar är svårt att få för mycket utav ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. :) Tack Maja hoppas allt är toppen.

      Radera
  2. Gott! Glad över att ha hittat hit till bloggen och har länkat till den på min egen sida (ekofunderingar.blogspot.se). Hoppas att det är ok :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Helt ok :) Kikade in som hastigast på din, intressant. Hinner inte läsa mycket nu mycket med vårbruket i alla odlingar.

      Radera