tisdag 19 september 2017

Poddavsnitt om tomater och stadsodling

https://www.vallastaden2017.se/
Sara och Johannes spenderade en hel lördag i Vallastaden i Linköping. Just det  här avsnittet spelades in mitt i denna nya gröna oas. Klicka på bilden så kommer ni direkt till vallastadens hemsida och kan inspiereras av en otroligt spännande stadsdel.

Vad är det man får offra om man odlar väldigt snygga tomater eller tomater som är resistenta mot olika slags sjukdomar? Smaken! Ja, tyvärr är det så.  Sara odlar en potatisbladmögelresistent tomat från England som inte smakar mycket och jag har en historia med den vackra med smaklösa sorten Indigo Rose. På scen halar Sara upp en gammal härlig Amerikansk arvesortstomat som bara är så bedårade vacker. Jag har en hel korg med nyskördade tomater från takfarmen jag frestar henne med. Välkomna in i lyssnandes och in i våra odlarhjärnor. / Johannes


”Två odlare emellan – Bäckmo & Wätterbäck” är en podcast med Sara Bäckmo från Skillnadens Trädgård och Johannes Wätterbäck från Farbror Grön.  Liveinspelning från Vallastaden i Linköping. Samtalet handlar om våra tomatskördar och vilka sorter vi uppskattar mest. Avsnittet handlar också om sommarsådderna och stadsodling.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar