Att egen spagetti skulle vara så otroligt enkelt att göra själv! |
Har ni tänkt på det. När saker och ting smakar riktigt bra så är det ofta minimalt med efterarbete som plöjts ner i produkten, som en perfekt vinegrette, en snabbt monterad tiramisu som dryper av marsalavin eller nystekt rotselleri med lite salt. Vilken köpemorot kan tävla mot en nyss uppdragen i en pallkrage där du bor? Vilken chilisås smakar bättre än din egen spontansyrade som du bara låtit stå? Vilken kål smakar bättre än den du vårdat en hel odlingssäsong och njuter av nyskördad vid eget bord. Ingen! Nu var det ju pasta jag ville prata om så nog med utsvävningar av detta slag, men nu förstår du precis vad jag menar, hoppas jag? less is more och det är ju så vi vill ha det.
man har lagat något tre gånger som man börjar få kläm på just det receptet och resan verkligen kan börja. Fortfarande kan jag känna mig ringrostig om jag inte bakat kolakakor på ett halvår och plötsligt står där vid någons födelsedag och bakar på löpande band. Redan nu har jag börjat att fundera på nya sammansättningar av mjöl, att färga pastan, göra olika raviolifyllningar och att göra olika slags mönster. Ja som ni märker går jag igång så där totalt när jag finner något intressant. Livet är alldeles för kort för att inte bli fascinerad.
Ibland kan det vara bra att vara två när man arbetar med maskinen, pastaplattorna blir så otroligt långa och det är svårt att hålla ordning på en halvmeter lång pastaplatta utan att få den dubbelvikt så att den klibbar ihop. Min hjälp står bakom kameran på den här bilden och kommer alldeles strax till undsättning.
När pastaplattan är tunn och lång är det bara att köra igenom plattan på den övre modulen där det ofta finns två valmöjligheter för spagetti. En för tunn bandspagetti och en för bred. Se till att du har vattnet kokande när du gör det här och häll ner pastan direkt i vattnet, annars kan den klibba ihop. Glöm inte att den godaste pastan får man om vattnet är lagom saltat, ja nästan lite för mycket saltat. Lycka till! / Johannes
Jag kan tipsa om ravioliformar som är lätta att använda. Jag brukar göra fyllningar av det som går att skörda i trädgården inklusive färska kryddor. Blir jättegott
SvaraRaderaHär funderar vi på en sådan maskin, det verkar ju inte helt fel..... Nöjda med valt fabrikat?
SvaraRaderaKan man torka pastan?
SvaraRaderaHar aldrig testat.
Radera