tisdag 17 november 2015

Hallongrottor / rättvisemärkt fika

Rättvisemärkta hallon och hjortrongrottor

Ingredienser
200g smör
4,5 dl vetemjöl ( vi använder St. Hällstas kravmärkta vetemjöl)
1 dl strösocker
1-2 msk vaniljsocker
1 msk vaniljpulver
1 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
1-3 msk hjortronsylt
1-3 msk skogshallonsylt

Gör så här: Fördela smöret i mindre bitar i en skål i rumstemperatur. Häll i socker, vaniljsocker samt vaniljpulver och vispa det så fluffigt du kan. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver för sig och häll i mjölblandningen i smörblandningen och vispa ihop degen. Placera därefter  degen på ett bakbord eller bänk och knåda den smidig. Dela degen i mellan 16-20 bitar och forma varje del till en boll. Lägg bollarna i bullformar modell mindre och tryck varsamt ner ett finger i mitten så att du får ett lagom stort ställe att klicka ner sylten i. Klicka därefter ner sylten och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i  mellan 10-14 minuter.
 Se receptet på Kung Markattas sida

1 kommentar :

  1. Ser härligt gott ut. Jag brukar göra mini-hallongrottor =)

    SvaraRadera