måndag 29 september 2014

Tofu stroganoff

En snabb och vegetarisk stroganoff med mustig paprikasmak från grillade paprikor och marinerad vitlök. Det här receptet är lagom för 4 hungriga vuxna eller två vuxna med  två barn modell förskoleåldern samt två matlådor. Servera med basmati eller jasminris gärna med några stänk Japansk soja.

Ingredienser
1 burk krossade tomater
1/4 tomatburk med vatten
4 msk tomatpuré
6-10 marinerade vitlöksklyftor
2 färska vitlöksklyftor
1 burk grillad paprika
1-2 msk ramslöksolja
2-3 tsk grönsaksbuljong
1 pkt tofunaturell
1 pkt tofu mild chili
2-2,5 dl creme fraiche 34%
Örtsalt
Japansk soja



Gör så här: Häll i de krossade tomaterna, vattnet, de marinerade vitlöksklyftorna, paprikorna, tomatpurén, grönsaksbuljongen och ramslöksoljan i en tjockbottnad kastrull eller gryta. Stavmixa så att vitlöken och paprikan finfördelats. Koka upp och  låt småsjuda i ca 10-15 min. Skär tofun i 2cm stora tärningar och lägg i tillsammans med créme fraiche och låt det koka upp och låt det småsjuda i 10 min. Smaka av med örtsalt och servera med ris.


Tips: Jättegott att krydda upp denna rätt med färsk eller torkad chili. Eller med en syrad chilisås. Se recept på syrad chilisås här: http://farbrorgron.blogspot.se/2013/09/syra-chili.html














Inga kommentarer :

Skicka en kommentar