Ingredienser
1 burk krossade tomater
1/4 tomatburk med vatten
4 msk tomatpuré
6-10 marinerade vitlöksklyftor
2 färska vitlöksklyftor
1 burk grillad paprika
1-2 msk ramslöksolja
2-3 tsk grönsaksbuljong
1 pkt tofunaturell
1 pkt tofu mild chili
2-2,5 dl creme fraiche 34%
Örtsalt
Japansk soja
Gör så här: Häll i de krossade tomaterna, vattnet, de marinerade vitlöksklyftorna, paprikorna, tomatpurén, grönsaksbuljongen och ramslöksoljan i en tjockbottnad kastrull eller gryta. Stavmixa så att vitlöken och paprikan finfördelats. Koka upp och låt småsjuda i ca 10-15 min. Skär tofun i 2cm stora tärningar och lägg i tillsammans med créme fraiche och låt det koka upp och låt det småsjuda i 10 min. Smaka av med örtsalt och servera med ris.
Tips: Jättegott att krydda upp denna rätt med färsk eller torkad chili. Eller med en syrad chilisås. Se recept på syrad chilisås här: http://farbrorgron.blogspot.se/2013/09/syra-chili.html
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar