onsdag 12 mars 2014

Currymasala med kokonsmjölk och tofu



Ingredienser

1 block tofu
1 kokosmjölk
1 kokosgrädde
Några klickar Ghee eller rapsolja att steka i, håller du dig till rapsolja blir denna rätt vegansk .)
2 gula lökar
1 bukett broccoli
1 vitlöksklyfta
2-3 tsk buljong
3-5 tsk currymasala eller curry
1 msk råsocker
2 nypor methilöv ( kan uteslutas)
1/2 - 1 tsk hing, kan uteslutas men ger en sådan här rätt en fantastisk karaktär
1 spetspaprika
2 morötter
lite salt till avsmakningen
Chili i mån av tycke och smak.

Gör så här: Sätt på en kastrull med lättsaltat vatten, klyfta löken, dela upp broccolin i lagom stora buketter, skär paprika, skiva morotsslantar ca 4mm tjocka och dela tofublocket i kuber. Häll i kokosmjölken och kokosgrädden i en tjockbottnad kastrull och tillsätt currymasala, methilöv, hing, buljong, pressad vitlök och råsocker och låt det koka upp och småsjuda i 10-15 min tills såsen tjocknat något. Lägg i broccolibuketterna i kastrullen med vattnet när vattnet kokar och låt dem koka i ca 5 min och häll av och låt svalna. Stek lökklyftor och morotsslantar på medelhögvärme utan att de blir brända. När kokosmjölksgrytan småsjudit i 5 minuter så lägg i tofukuberna och paprikan och låt dem koka med. Efter ytterligare 5-10 minuter lägger du ner resterande ingredienser och låter det småsjuda tills du är nöjd med smak och konsistens. Smaka av med salt och råsocker och varför inte lite chili. Servera den med ett gott basmatiris.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar