måndag 13 januari 2014

Pumpa och Zucchini, ostkaka, sylt, soppa samt lagringstips

Här ligger några av förra årets pumpor och zucchinis. En klassisk grön zucchini jag glömt bort namnet på, en förväxt Costata Romanesco, en Baby bear, en tro det eller ej White lebanese ( ska inte gå att lagra till januari), en gigantisk Tondo di Nizza, en Scallopini och längst ner till höger en av mina absoluta favoriter och rariteter en Kroshka pumpa som går att lagra i bokhyllan i 14 månader . Jag har tappat bort namnet på den lilla orange i förgrunden samt den stora gröna längst upp. Jag tycker att zucchinis ska skördas små helst innan de blivit 20 cm men ibland och nästan varje säsong så glömmer man bort en eller ett par. Då kan man göra ostkaka på dem och njuta dem mitt i vintern och minnas sommarens överflöd. De som blir riktigt stora vinner i smak genom att lagras och lagra dem gör man bäst i bokhyllan eller på någon liknande plats. Maken till godare ostkaka får man leta efter. Helt underbar att servera tillsammans med hemkokt körsbärssylt och grädde. Se recept här: http://farbrorgron.blogspot.se/2013/02/oskaka-pa-zucchini.html

Pumporna gör vi soppa på samt rostar fröna i ugnen och njuter som snacks.
Recept på pumpasoppa hittar du här: http://farbrorgron.blogspot.se/2013/01/pumpasoppa.html

Har du några påsar körsbär i kylen så hittar du ett syltrecept här: http://farbrorgron.blogspot.se/2012/07/korsbarssylt.html

4 kommentarer :

  1. Har du lagrat Romanescon till nu i bokhyllan?! Jag trodde inte att det gick. Jag trodde att det bara vara pumpos som fungerade så.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp det är ju inte klokt, det borde inte gå. Men den ligger och glor på mig från bokhyllan i skrivande stund:) + en White lebanese och en klassisk grön.

      Radera
  2. Den stora gröna skulle kanske kunna vara fikonbladspumpa?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Kellykorv det var länge sedan. Tack för förslaget :)

      Radera