måndag 11 februari 2013

Pasta med gorgonzolasås

En snabb, mustig gräddig ostsås med tydlig sälta.

Gorgonzolasås

Ingredienser:
75 g gorgonzola ost (eller någon liknande)
2-3 dl grädde
1/2 - 1 dl vitt vin ( kan uteslutas eller ersättas med äppelmust eller äppeljos)
En skvätt örtsalt
Ev lite socker
En aning buljong
1/2 gul lök finhackad
1/2-1 färsk tomat finhackad
En bit hårdost, att riva över maten ( kan uteslutas )
Ett par matskedar rapsolja
Gör så här: Fräs den finhackade löken genomskinlig i rapsolja och när den börjar bli klar tilsätter du tomathacket. Låt löken och tomaten fräsa ihop ett tag och tillsätt därefter vinet. Reducera bort det mesta av vinet och häll därefter i grädden och buljongen. Låt det sjuda ihop så att det tjocknar en aning och lägg därefter i den tärnade gorgonzolan. Låt den lösas upp men inte mer än så. salta och ev sockra vid behov.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar