söndag 10 februari 2013

Bokashi


I över ett år har vi komposterat vårt köksavfall enligt bokashimetoden. Ca 400 l avfall producerar vi och det grävs så småningom ner i våra odlingsbäddar i staden och vid vår sommarstuga. Vi gillar verkligen den här tekniken och tycker att den funkar superbra. Det finns ingen annan komposteringsteknik på marknaden som går lika snabbt, som inte ger ifrån sig några växthusgaser, som inte luktar, som ger dig rikligt med gödselvatten och som tillför nyttiga mikroorganismer till jorden. Innan vi började med den här tekniken så tyckte vi att det lät för bra för att vara sant. Men i ärlighetens namn. Den är verkligen så bra. På bilden finns det hinkar i två utföranden. Till vänster traditionell hink med lock och till höger en komposthink med tappkran. Det verksamma mikroorganismerna finns i vetekliet i påsen och strös över dina matrester.

Vill ni veta mer om Bokashi så titta in på Bokashi.se Sveriges mest välmatade sida om bokashikompostering.

Här är några tidigrae inlägg vi gjort om bokashi och EM

Bokashikompostering del 1

Nya bokashihinkar har anlänt

Gödselvatten från bokashi

Göra eget bokashikli

Bokashi  + Earthbox

Bokashi i våra pallkragar

December i stadsodlingen

Brygga egen EM för gödselvattning


2 kommentarer :

 1. Hej hej!

  Här är en bokashi älskar till.Här står också en del på tur för att grävas ner. Jag testar att odla bladamaranten inne i min ljuslåda.
  När det gäller kamera så beror ju valet på vad man skall ha bilderna till. Jag har bla canon 5D mark 3. Min mejl adress är annika"naturligating.se

  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 2. http://ivartland.com11 februari 2013 kl. 10:46

  Hej!
  ja, nu blir det dags för mig med att prova EM och bokashi. En suverän blogg!

  SvaraRadera