söndag 17 februari 2013

Blåbärskaka

Tänk vad underbart det är när man kan ta fram lite av sommarens blåbärsskörd mitt i vintern och baka en fantastisk kaka.



Ingredienser
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1½ - 2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100-150 g blåbär, frysta

1 tsk potatismjöl

florsocker


Gör här: Sätt ugnen på 175°. Smörj och sockra en pajform. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Rör i socker, ägg, vetemjöl och bakpulver i kastrullen med det smälta smöret. Bred ut smeten i pajformen. Blanda blåbären med potatismjölet. Lägg dem på smeten. Grädda i mitten av ugnen 25–30 min. Sikta över florsocker innan servering. Servera gärna med vaniljsås.

3 kommentarer :

  1. Ja men visst är det fantastiskt, som att ha en dyrbar skatt i frysen.

    SvaraRadera
  2. Ser väldigt god ut, undrar om det kan funka med vinbär också, det har jag i frysen. /Liv

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det funkar nog alldeles utmärkt med vinbär. Annars finns ett annat bra recept för vinbär http://farbrorgron.blogspot.se/2012/10/vinbarskakor-i-langpanna.html

      Radera