Ingredienser
100 g smör2 dl strösocker
2 ägg
1½ - 2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100-150 g blåbär, frysta
1 tsk potatismjöl
florsocker
Gör så här: Sätt ugnen på 175°. Smörj och sockra en pajform. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Rör i socker, ägg, vetemjöl och bakpulver i kastrullen med det smälta smöret. Bred ut smeten i pajformen. Blanda blåbären med potatismjölet. Lägg dem på smeten. Grädda i mitten av ugnen 25–30 min. Sikta över florsocker innan servering. Servera gärna med vaniljsås.
Ja men visst är det fantastiskt, som att ha en dyrbar skatt i frysen.
SvaraRaderaSer väldigt god ut, undrar om det kan funka med vinbär också, det har jag i frysen. /Liv
SvaraRaderaDet funkar nog alldeles utmärkt med vinbär. Annars finns ett annat bra recept för vinbär http://farbrorgron.blogspot.se/2012/10/vinbarskakor-i-langpanna.html
Radera