lördag 9 juni 2012

Rabarbersaft med citron




Vad gör man med all rabarber, när man redan gjort ett antal pajer i olika varianter? Självklart brukar vi göra en omgång rabarbersaft. Vi tycker bäst om när det är citron i och här kommer vårt bästa recept.


Recept
4 kg rabarber skurna i små bitar
3 l vatten
3 Citroner, saften av dem
2 kg socker
1 tsk citroncyra(kan uteslutas)
atamon

Gör så här: Koka upp vattnet och lägg ner rabarberbitarna i det kokande vattnet. Koka upp tills alla bitar börjat bli mjuka och är på väg att upplösas. Skopa eller häll rabarberkoket i en silduk och låt droppa av i ca 30 min. Koka upp den avrunna saften med socker, citronsaft och citronsyra. Tillsätt atamon låt svalna en aning, tappa upp på atamonsköljda flaskor. Dekorera isbitarna med syrénblommor.
Tips
Tänk på ifall man vill ha en starkare rabarbersaft och tänker att man ska tillsätta mer socker för att få den dryg, så försvinner en del av den härliga diffusa rabarberaromen bakom det väldigt söta och du får en saft som kanske är drygare men som inte har lika mycket smak som man önskar.










Inga kommentarer :

Skicka en kommentar