måndag 18 maj 2015

Rabarberkaka med mandelmassetäcke

Nu är det äntligen dags att börja skörda våra rabarber och njuta av denna krämiga och knäckiga kaka.


Ingredienser
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1½ - 2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100-150 g rabarber
, gärna späda stjälkar
1 tsk potatismjöl
100-150 g mandelmassa
florsocker



Gör här: Sätt ugnen på 175°. Smörj och sockra en pajform. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Rör i socker, ägg, vetemjöl och bakpulver i kastrullen med det smälta smöret. Bred ut smeten i pajformen. Skär rabarbern i tunna bitar och blanda med potatismjölet. Lägg dem på smeten. Grovriv mandelmassan över den ogräddade kakan. Grädda i mitten av ugnen 25–30 min. Sikta över florsocker innan servering. Servera gärna med vaniljsås.

1 kommentar :