Varje sommar brukar jag göra minst en omgång av denna potatissallad som Mat-Tina en gång gjorde ursprungsreceptet till. Jag tror hon kallade den Tysk potatissallad. Den blir som allra bäst om man gör den några timmar innan den ska ätas eller helst dagen innan.
Ingredienser 4
portioner
1,5 kg kokt färsk potatis
2-4 msk kapris
1 dl smörgåsgurka
1 st purjolök
1 dl färsk dill
1 dl färsk persilja
Vinägrett:
4
msk dijonsenap3 tsk socker
6 msk balsamvinäger
2 dl olivolja
salt och vitpeppar
Gör så här: Koka färskpotatsien välborstad. Hacka ättiksgurkan, purjolöken och örterna. Skär potatisen i halvor och blada den med hacket.
Blanda ingredienserna till vinägretten i en skål. Smaksätt med salt och vitpeppar. Häll vinägretten över potatisen och rör ihop försiktigt. Förslagsvis med en slickepott, så är risken mindre att potatisen går sönder. Låt stå kallt i några timmar. Servera gärna med gravad eller rökt lax exempelvis till midsommarlunchen.
mozzarella-gnocchin går ej att klicka på.
SvaraRaderahåller på att baka vinbärskakan nu,smeten var supergod!:)
Tack, nu är det åtgärdat och mozzarella gnocchin kan man klicka på i vår Receptsamling. Hoppas att vinbärskakan bli god. Kul att du provar vårt recept. :-)
Radera