tisdag 26 juni 2012

Potatissallad á la Tina


Varje sommar brukar jag göra minst en omgång av denna potatissallad som Mat-Tina en gång gjorde ursprungsreceptet till.  Jag tror hon kallade den Tysk potatissallad. Den blir som allra bäst om man gör den några timmar innan den ska ätas eller helst dagen innan.


Ingredienser 4 portioner

1,5 kg kokt färsk potatis
2-4 msk kapris
1 dl smörgåsgurka
1 st purjolök
1 dl färsk dill
1 dl färsk persilja

 Vinägrett:
4 msk dijonsenap
3 tsk socker
6 msk balsamvinäger
2 dl olivolja
salt och vitpeppar

Gör så här: Koka färskpotatsien välborstad. Hacka ättiksgurkan,  purjolöken och  örterna. Skär potatisen i halvor och blada den med hacket.
Blanda ingredienserna till vinägretten i en skål. Smaksätt med salt och vitpeppar. Häll vinägretten över potatisen och rör ihop försiktigt. Förslagsvis med en slickepott, så är risken mindre att potatisen går sönder. Låt stå kallt i några timmar. Servera gärna med gravad eller rökt lax exempelvis till midsommarlunchen.



http://www.adlibris.com/se/bok/alla-fingrar-grona-9789198044881

2 kommentarer :

  1. mozzarella-gnocchin går ej att klicka på.
    håller på att baka vinbärskakan nu,smeten var supergod!:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, nu är det åtgärdat och mozzarella gnocchin kan man klicka på i vår Receptsamling. Hoppas att vinbärskakan bli god. Kul att du provar vårt recept. :-)

      Radera