500 g pasta, pappardelle eller tagliatelle
olivolja
salt
1 burk inlagda kronärtskockshjärtan
2
st vitlöksklyftor
5
st tomater
1 st zuccini
fryst sparris i bitar
0,5 st citron
2-3 msk balsamicovinäger
torkad basilika
1 dl matlagningsyoghurt
2 dl lätt crème fraiche
1,5 dl färsk basilika
1 msk grön pesto
örtsalt
peppar
Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Klyfta tomaterna, hacka vitlöken, skär zucchinin och 2 st lökar i stavar och . Dela sparrisen i ca 3 cm bitar och skär kronärtskockorna i klyftor. Lägg grönsakerna i en ungsform och ringla över olivoljan, balsamvinägern och den pressade citronen över grönsakerna. Salta och strö över rikligt med torkad basilika. Rosta grönsakerna i ca
25-30 min. Koka pastan tills den är al
dente.
Gör basilikaskummet under tiden: Strimla en färsk lök fint. Mixa yoghurten
och crème fraichen med lök, basilika och pesto med stavmixer tills det blir lite skummigt. Krydda med
salt.Blanda grönsakerna med pastan. Ringla en skvätt olivolja över och garnera med färsk basilika och riven parmesan. Servera med basilikaskummet.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar