lördag 2 juni 2012

Lyxig pasta med ugnsrostade grönsaker och basilikaskum



Efter ett spontant receptsök på internet fann vi inspiration till denna fantasktikst goda rätt som snabbt blev en stor favorit. Basilikaskummet är verkligen pricken över i:et och lyfter denna rätt till en högre nivå. Mmmm...

Ingredienser
500500 g pasta, pappardelle eller tagliatelle
olivolja
salt
11 burk inlagda kronärtskockshjärtan
2 1 st vitlöksklyftor
5 10st tomater
141 st zuccini
3 färska gula lökar
fryst sparris i bitar
0.50,5 st citron
1 2-3 msk balsamicovinäger
0.5torkad basilika
11 dl matlagningsyoghurt
22 dl lätt crème fraiche
1.51,5 dl färsk basilika
1 msk grön pesto
2örtsalt
peppar

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Klyfta tomaterna, hacka vitlöken, skär zucchinin och 2 st lökar i stavar och . Dela sparrisen i ca 3 cm bitar och skär kronärtskockorna i klyftor. Lägg grönsakerna i en ungsform och ringla över olivoljan, balsamvinägern och den pressade citronen över grönsakerna. Salta och strö över rikligt med torkad basilika. Rosta grönsakerna i ca 25-30 min. Koka pastan tills den är al dente.
Gör basilikaskummet under tiden: Strimla en färsk lök fint. Mixa yoghurten och crème fraichen med lök, basilika och pesto med stavmixer tills det blir lite skummigt.  Krydda med salt.
Blanda grönsakerna med pastan. Ringla en skvätt olivolja över och garnera med färsk basilika och riven parmesan. Servera med basilikaskummet.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar