fredag 8 december 2017

Kurs med Farbror Grön - Färna HerrgårdNu är det äntligen dags att presentera en nyhet. Efter mängder av föreläsningar har vi kommit fram till att en odlingskurs skulle vara roligt att kunna erbjuda. I somras besökte vi några Herrgårdar och slott och då föddes idén om en kurs med övernattning och SPA. Visst låter det som en bra kombination?


Den 3 - 4 mars finns möjlighet för dig som är odlingsintresserad att komma till Färna Herrgård och inspireras Johannes Wätterbäck (Farbror Grön). I priset ingår fika, lunch, tre rätters middag, frukost, övernattning i enkel- eller dubbelrum, inträde till SPA och odlingskurs med Farbror Grön.


Kursens innehåll

Odlingens fem faktorer
För att lyckas med odling behöver man känna till odlingens fem faktorer. Under den första dagen kommer vi gå på djupet kring dessa faktorer så att du i ditt eget odlande kan planera för dina kommande odlingar och få till det allra bästa odlingsresultatet. 

Odlingspraktik 
Vi odlar grönsaker året om och låter grödor avlösa varandra i odlingen, sk serieodling. Vi berättar hur det går till rent praktiskt hos oss. För att få till det behöver man veta vilka grödor man kan så vi vilka tidpunkter och när grödorna är skördeklara. Vi kommer tillsammans sammanställa såkalendrar som anpassas till era odlingszoner. En del av kursen kommer att handla om förökning av plantor.

Under de båda dagarna kommer teori att blandas med praktiska övningar. Med dig hem kommer du ha nya odlingsodlingskunskaper, fröer, egen sådd och kanske en planta.

Hoppas att du vill komma och njuta av en helg fylld med god mat, SPA och odling i massor!
Så här ser dagarna ut

Lördag

10.00 Välkomstfika på Färna Herrgård 

10.30 Introduktion och föreläsning 

12.00 Afternoon tea med soppa och goda snittar  

13.00 Workshop i växthuset 

14.30 Eftermiddagsfika

15.00 fortsättning workshop i växthuset

16.00 Workshopen avslutas och därefter är det egen tid för SPA och relax

19.00 Tre rätters middag i Herrgården  (ev alkoholhaltig dryck betalas separat)


Söndag

7.00-9.00 Frukostbuffé i Herrgårdsbyggnaden + utcheckning

9.00 Föreläsning

10.30 Förmiddagsfika

11:00 Föreläsning och meditationspass, avslutning

13.00 Kursen slutar


När: Lördagen och söndagen den 3 - 4 mars 2018

Var: Färna Herrgård (Karta)

Pris : 3300 sek exl moms / 4125 sek inkl moms. Kursen bokas genom en anmälningsavgift på 1000kr. Resterande belopp för kursen betalas inom en månad från det att du betalt anmälningsavgiften. Det går också bra att betala hela beloppet på en gång.

Så här anmäler du: Sätt in anmälningsavgiften 1000 kr på bankgiro 149-5811 och skriv för- och efternamn på den som ska gå kursen. Maila samtidigt personens namn, adress, telefonnr och mail till johannes@farbrorgron.se. Skriv "Färna" i ämnesraden och skriv i mailet vilka blommor och grönsaker kursdeltagaren tycker bäst om.

Anmälan är bindande och anmälningsavgiften betalas inte tillbaka om avbokning sker. Resterande belopp betalas tillbaka om kursen avbokas 30 dagar innan kursstart eller vid uppvisande av läkarintyg.

Om du vill ge kursen som present kan vi ordna med en presentkortsliknande bild att skriva ut. Den fås via mail efter att bokningen är gjord.

Välkomna

Johannes Wätterbäck


5 kommentarer :

 1. Kommer det att bli fler tillfällen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, det kommer det att bli. Jag planerar ett till tillfälle under våren och ett under sensommaren/ hösten. Mvh Johannes

   Radera
 2. Hej finns det fortfarande platser kvar på kursen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, det finns några platser kvar. Välkommen

   Radera
 3. Hej, finns det fortfarande platser kvar?

  SvaraRadera