Potatissallad med kål och morot
Ingredienser
Vinägrett:
½ dl äppelcidervinäger
1½ dl rapsolja
1-2 msk dijonsenap
1 pressad vitlökklyfta
Örtsalt
Allt blandas i en skål.
1 kg fast potatis, gärna Cerrie
1 litet färskt kålhuvud eller ½ vitkålshuvud
2-3 morötter
1 liten röd lök
1 påse Tanmarinanötmix
Koka potatisen och låten den svalna. Skär kålen i bitar och
separera varje blad. Finhacka löken. Skär tunna slantar av morötterna. Det blir
särskilt fint om de skärs på snedden. Blanda salladen och ös över vinägretten.
Det ska var a mycket vinägrett för då bli kålen mjuk och god. Låt salladen stå någon timmer och suga åt sig
vinägretten. Blanda runt då och då.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar