lördag 26 juli 2014

Potatissallad med dijonvinegrette




Potatissallad med kål och morot


Ingredienser

Vinägrett:

½ dl äppelcidervinäger

1½ dl rapsolja

1-2 msk dijonsenap

1 pressad vitlökklyfta

Örtsalt


Allt blandas i en skål.


1 kg fast potatis, gärna Cerrie

1 litet färskt kålhuvud eller ½ vitkålshuvud

2-3 morötter

1 liten röd lök

1 påse Tanmarinanötmix



Koka potatisen och låten den svalna. Skär kålen i bitar och separera varje blad. Finhacka löken. Skär tunna slantar av morötterna. Det blir särskilt fint om de skärs på snedden. Blanda salladen och ös över vinägretten. Det ska var a mycket vinägrett för då bli kålen mjuk och god.  Låt salladen stå någon timmer och suga åt sig vinägretten. Blanda runt då och då.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar