torsdag 25 februari 2016

Risotto med svartkål och gulbetaI boken Alla fingrar gröna finns stegvisa instruktioner för grödorna svartkål och gulbeta - från frö till skördeklar. Dessa två ligger ganska högt upp på listan över de snyggaste grödorna i grönsakslandet och även smakmässigt ligger de i topp.

Svartkål kan man göra en hel del med. Vi tycker att den har lite liknande konsistens som trattkantareller och därför brukar vi tänka att den passar bra i rätter där man brukar ha svamp, tex i soppa, gräddsås, paj eller som här i en risotto.


Har du provat gulbeta ihop med citron? Som ett läskande tillbehör till risotton har vi en kokt och iskall gulbeta, i vinägrett med inlagda citroner.

Följ länken så kommer du till recepten.
http://farbrorgron.blogspot.se/…/risotto-med-svartkal-och.h…


1 kommentar :

  1. Jag odlar för mycket blommor för att hinna med grönsaker, men i somras fick jag superfin svartkål utan mycket arbetsinsats. Visst är den snygg och väldigt god. Jag brukar ha den i grönkålspaj, så gott att inget kött eller skinka behövs ens för en som gillar kött. Kolla gärna in mitt recept, glutenfritt också: http://gladigront.se/smaskig-vegetarisk-lchf-paj/Hälsn Monica

    SvaraRadera