söndag 23 augusti 2015

Energibars doppade i choklad

En bar full av nötter, frön och torkade bär varsamt doppad i din favoritchoklad.
Ingredienser
1dl skållade, rostade och hackade mandlar
2 dl havregryn
2 dl solrosfrön
0,5 dl pumpafrön
1 dl torkade tranbär
1dl torkade blåbär
1 dl linfrö
0,5 dl granatäppel och fikonjos
3 äggvitor
Ett par kryddmått vaniljpulver
En liten skvätt salt
200g av någon god choklad
Gör så här: Skålla mandlarna och skala dem. Rosta dem på en plåt i ugnen i 10 min på 225 grader. Ta ut, låt svalna och hacka dem mer grovt än fint. Blanda sedan alla torra ingredienser, Vispa äggvitorna lätt och häll i äggvitorna och josen. Rör om ordentligt och tryck därefter ut smeten i två avlånga smörade brödformar och grädda dem i 25 min på 125 grader. Låt svalna rejält innan du stjälper upp dem och delar i lagom stora bitar. Doppa den sedan i din favoritchoklad och låt dem svalna på bakplåtspapper.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar