onsdag 1 juli 2015

Tomatbröd /Levain / Pan con tomate


För ett tag sedan så experimenterade vi med att försöka göra levaindegen så lös som möjligt. Vi nådde en punkt då brödet blev så löst att det inte orkade lyfta sig i ugnen utan flöt ut och blev platt. Men det blev inte dåligt för det utan blev grunden till ett helt fantastiskt Katalandskt tomatbröd i vår egen version. Ett tillbehörsbröd som äts upp i väldigt snabb takt hemma hos oss. Otrolig snabb takt! Den härliga brödspaden i järn är en gåva från Mormor Anny.

Ingredienser

Ett misslyckat Levainbröd som delas på mitten ( kan med fördel förvaras i frysen till rätt tillfälle).
2-4 medelstora tomater eller många små.
Vitlökssmör på ca 30-50 g smör, salt och 2 pressade vitlöksklyftor.

Gör så här: Dela brödet och bre på rikligt med vitlökssmör. Mosa sedan tomater över hela brödet strö på salt och tryck ner saften. In i ugnen på 200 grader tills du tycker att det ser lagom ut.

Levainreceptet: http://farbrorgron.blogspot.se/2012/08/levain-vetesurdegsbrod-knadfritt.html

1 kommentar :

  1. Mums så gott!
    Fin majsbild och förstår att ditt hjärta slog lite extra. Det är det som är kärlek till odling.
    Allt gott
    Annika

    SvaraRadera