Gör så här: Gå ut i din stadsodling och hämta dina grönsaker. Skiva upp dem i lagom stora bitar och hetta upp en stekpanna och klunka i ett par stora skvättar med rapsolja. Lägg potatis i botten sedan aubergine och chili. Stek på hög värme och rör då och då, se till att allt får yta men inte bränns. Stjälp upp det på en tallrik, fyll på men ny olja i stekpannan och lägg i tomaterna i skivor. Stek tills de blir mjuka och knäck därefter ett ägg bredvid och rör det till äggröra. Salta och peppra och njut :)
lördag 25 juli 2015
Klimatsmart mat
En tallrik hemodlat. Minervapotatis, chili ("Pimientos de padron"), Aubergine /"Farmers long" och "Green apple" och svarta tomater från takfarmen "Indigo rose" ( och ett köpt ägg för proteinets skull)
Gör så här: Gå ut i din stadsodling och hämta dina grönsaker. Skiva upp dem i lagom stora bitar och hetta upp en stekpanna och klunka i ett par stora skvättar med rapsolja. Lägg potatis i botten sedan aubergine och chili. Stek på hög värme och rör då och då, se till att allt får yta men inte bränns. Stjälp upp det på en tallrik, fyll på men ny olja i stekpannan och lägg i tomaterna i skivor. Stek tills de blir mjuka och knäck därefter ett ägg bredvid och rör det till äggröra. Salta och peppra och njut :)
Gör så här: Gå ut i din stadsodling och hämta dina grönsaker. Skiva upp dem i lagom stora bitar och hetta upp en stekpanna och klunka i ett par stora skvättar med rapsolja. Lägg potatis i botten sedan aubergine och chili. Stek på hög värme och rör då och då, se till att allt får yta men inte bränns. Stjälp upp det på en tallrik, fyll på men ny olja i stekpannan och lägg i tomaterna i skivor. Stek tills de blir mjuka och knäck därefter ett ägg bredvid och rör det till äggröra. Salta och peppra och njut :)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar