måndag 20 juli 2015

Fänkålssallad med cashewvinägrette

Vad vi längtar tills fänkålen är färdig och vi kan laga denna fantastiskt goda sallad. Det här är en sagolikt god sallad där lakristonen från fänkålen och den milda krämiga vinägretten baserad på cashewnötssmör harmonierar på ett särdeles fint sätt. Som vanligt denna tid på året så är alla grönsaker plockade i någon av våra stadsodlingar.


Ingredienser
1 fänkålshuvud
Ca 10 sallatsblad
3-6 salladslökar
4-6 msk cashewnötssmör
0,5 dl neutral olja
2 msk äppelcidervinäger
0,5 tsk örtsalt

Gör så här: Blanda alla ingredienser till vinägretten i en bunke och vispa ihop, blir den för tjock så tillsätt lite mer olja. Skölj fänkålen ren från all eventuell jord och strimla den tunt. Skär sallatsbladen i fyra delar och salladslöken i 2 cm långa bitar. Blanda vinägretten och grönsakerna och se till att det verkligen beblandas. Servera och njut.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar