tisdag 14 april 2015

Currytofugryta med korn och belugalinser

En mustig currytofugryta med kokosmjölk, broccoli, sötpotatis och umamibuljong. Här serverad med kokt korn och belugalinser samt rostade sesamfrön. Måltiden räcker till 2 vuxna och 2 barn som inte gått in i tonårsperioden.

Ingredienser
1 paket tofu
1 buljongtärning
1 burk kokosmjölk
1 liten sötpotatis
1 broccolibukett
1-2 msk currypulver
Några stänk Japansk soja
2 msk chilisås
Örtsalt för smaksättning
Rostade sesamfrön att efterkrydda med.

Gör så här: Skala sötpotatisen och dela den i fyra bitar på längden och skär upp den i i 2-3 mm tjocka bitar. Skär loss alla broccolibuketterna och dela de största, skiva upp broccolistocken i 0,5 cm tjocka skivor. Häll ner kokosmjölken i en kastrull och lägg i sötpotatisen, broccolin, buljongen, curryn och chilisåsen. Låt allt koka under omrörning på medelvärme i ca 10 min. Skär tofublocket i lagom stora bitar och lägg ner i grytan och låt alla ingredienser småputtra i 2-3 min. Servera grytan till ris eller något annat gott t ex matkorn och belugalinser.

Rosta sesamfrön. Sätt en gjutjärnsstekpanna på högsta värmen på spisen och lägg ner 1-2 dl sesamfrön i pannan. Rör konstant runt bland sesamfröna med en träslev tills de har fått en mörkare  yta och häll upp dem i en skål och låt svalna.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar