lördag 7 juni 2014

Västeråsgurkan nr 3


Farbror Grön delar i samarbete med Västeråsgurkan AB ut ett gurkpris några gånger om året till någon person, organisation eller ett företag som gjort något grönt och skönt för Västerås med omnejd.
 
Vårt tredje gurkpris går till Anette som driver Veggoköket, ett av de mest unika charketurierna i Sverige då allt hon skapar kommer från växtriket. Det är en glädje och ett smakrikt äventyr att äta hennes delikata produkter. Tack för att du gör vår stad grönare! 



Hur tycker du att man skulle göra för att få Västerås grönare? 
Jag tycker att biltrafiken behöver minskas, och ett sätt skulle kunna vara att låta alla åka stadsbuss gratis. För nu räcker snart inte vägarna till och då kommer det att behövas lägga en massa pengar på vägarna och då kan man lika gärna satsa på kommunal trafik istället.


Var i staden skulle du vilja se att det odlades på?
Jag skulle gärna se odlingar runt slottet, så som det var förr I tiden. Sen kan man ju gärna utnyttja andra offentliga grönområden och ha ätbar växtlighet istället för växter som bara är för skönhets skull. Det skulle vara fint att kunna gå igenom vasaparken och mumsa på solvarma hallon till exempel.

Hur tror ni vi förhåller oss till odlandet i Västerås om 20 år?
Jag hoppas utvecklingen när det gäller att äta egen-, och närodlat har gått framåt och att matkonsumenter I större utsträckning än idag kan handla mat som är odlat I närområdet.

Några korta frågor:

Favoritväxt:
De flesta gröna krukväxten, men framförallt Monstrea
Favoritblomma:
Gerbera
Favoritgrönsak:.
Morot
Vilken grönsak förknippar du med Västerås?
Västeråsgurkan, förstås


Klicka in och läs mer om :

Västeråsgurkan nr 1

Västeråsgurkan nr 2

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar