onsdag 19 mars 2014

Mandelmums med citron

Det rivna citronskalet i mandelmumsen gör att dem till och med ännu godare.
 
 
Ingredienser:
 
500 g mandelmassa
200 g strösocker
2 ekologiska citroner
1 äggvita
2-3 dl florsocker
200 g hasselnötter, rivna eller grovhackade är en smaksak.
 
 
Gör så här: Riv mandelamassan på det grova, citronerna på det fina på ett rivjärn och hasselnötterna i en mandelkvarn eller hacka dem grovt eller fint. Tillsätt socker och äggvita och knåda det till en homogen deg. Forma bollar nästan lika stora som golfbollar och rulla dem i florsocker. Lägg sedan ut dem på en bakpappersbeklädd plåt och grädda dem i mitten av ugnen på 200 grader i 15- 20 min. Pass på så de är inne tillräckligt länge så  att de spricker upp och blir snygga och akta dig samtidigt  så att de inte är inne för länge så att undersidan blir för bränd och ger en otrevlig bismak.

1 kommentar :