Det här är en vegetarisk pastasoppa med allt man kan behöva för att utflykten som bli så bra som möjligt. Den grillade paprikan samt de soltorkade tomaterna gör den både lite mer mustig och sötare än om den skulle ha gjorts enbart på krossade eller hela tomater. Enkel att laga då alla ingredienser för det här receptet finns att finna i en kungmarkatta hylla i en välsorterad livsmedelsbutik. Och enkel för att du lagar den rakt upp och ner i två kastruller, ingen stekning bara kokning. Bara att parkera bilen och gå in och handla middagen och slänga in kassen i bakluckan på väg till skidsemestern eller till stugan en kall vinterdag. Obs glöm inte stavmixern. Det här receptet räcker till 4 hungriga personer Vi valde att servera härligt saftiga briesmörgåsar på linfröbröd till soppan.
Ingredienser
1 burk hela skalade tomater
1 burk grillad paprika
1 burk lättorkade soltorkade tomater
2-5 tsk grönskasbuljong.
1 msk ramslökolja
2-6 tsk basilikapesto
4 nävar dinkelskruvar tricolore
1 block tofu marinerad eller naturell skuren i små bitar.
1 påse frömix att toppa soppan med
2-5 dl vatten
eventuellt en skvätt salt
Gör så här: Ta fram två medelstora kastruller Sätt på pastavatten i en kastrull och häll ner de hela skalade tomaterna, den grillade paprikan, 2 dl vatten samt de lättorkade tomaterna i den andra kastrullen. Stavmixa ingredienserna så du får soppan slät och låt den puttra på svag-medelvärme i 10-15 min, spä med vatten om den blir för tjock. Lägg nu ner 4 nävar dinkelskruvar i det kokande och saltade pastavattnet och koka dem så att de har lite tuggmotstånd kvar. När pastan är klar så häll den i ett durkslag och fortsätt med soppan. Ringla ner en matsked ramslöksolja, finhacka tofun och lägg i den, tillsätt grönsaksbuljongen, peston, lite salt och eventuellt mer vatten. Lägg i pastan och rör om. Tillsätt mer vatten om du vill ha en lösare konsistens och parera då med lite extra grönsaksbuljong och pesto så att den inte smakar för lite. Servera den med rostade frön på toppen.
Såg väldans gott ut!
SvaraRadera