onsdag 29 januari 2014

Chilisådd 2 Plantering av frön

Ni som känner till oss sedan tidigare vet att vi gillar att plantera i pluggboxar. Här testar vi Nelson Gardens nya flaggskepp som är gediget byggd och har underbevattning på ett lite annorlunda sätt, genom en textilremsa som går genom all jord och suger vatten från en liten reservoar i botten av boxen.  Rootmaster heter den och fungerar att diska i diskmaskin, om man vill.

Här tar fröna plats i chilisådd 2 med sorter som Aji Amarillo, Frigitello, Numex BigJim, Ancho, chiluacle Negro, Mustafa, Peach Bhut Jolokia mm.

Först tänkte vi att pluggboxen skulle få stå och trängas med färdiga plantor under T5 rören men nej inte än. Det kändes inte rätt.

Det här stället är mycket bättre och det räcker med en liten lampa i början. Efter två veckor åker de in under T5 rören och efter ytterligare 2 veckor försvinner de ner till en odlingskällare någonstans i Västerås.

När vi efter en vecka kopplade på en värmematta så började det genast att hända grejer. Kommer använda värmematta i fortsättningen på chili, varför dra ut på tiden? Jag la också ett plastfilmstäcke under locket för att göra det extra fuktigt och dessa två faktorer gav resultat. Ett tips, bli vän med någon som jobbar på ett café eller en pressbyrå så du kan få eller få köpa kaffeskedar i trä till namnskyltar.

Odlingskällaren under Takfarmen  i centrala Västerås. Här växer det otroligt bra! Här står Christophers och mina chilis från våra första sådder. Aji pineapple, Rocoto Largo, Bhut jolokia och några övervintrade chilis från Takfarmen till höger.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar