Den frysdödade "Rocoto Canarion". Jag sådde den här från frön i januari med en förhoppning om att skapa en gul chilisås med svarta kärnor. Jag hade bilden klar för mitt inre och såsen var fantastisk vacker. Men det blev inte så, den hann aldrig med att ge några mogna frukter.
torsdag 17 oktober 2013
Sista skörden från Takfarmen
I måndags när jag tittade till de plantor som finns kvar på Takfarmen så bestämde jag mig. Jag måste plocka av alla resterande omogna chilifrukter innan kylan kommer och dräper dem. I helgen när vi var vid stugan möttes jag av en frysdödad "Rocoto Canario" och detta skyndade på mitt beslut. Även om man faktiskt har så att det både räcker och blir över så är det en sådan förskräcklig syn att möta sina underbara plantor med frukter demolerade av kylan. Det blev hör och häpna 2,5 kg omogna "Mini Bonnet", Rocoto Largo" och "Aji Pineapple. Senare på kvällen skickade Christoffer ett sms att han plockat av 190 chilifrukter. Ca 1500 frukter har det blivit i år på 9 plantor.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Hej! Har du några tips/recept som man kan använda grön omogen chili till? Har rensat ur det sista ur mitt växthus och plockat in mina rocoto som inte blev ber än just gröna i år.
SvaraRadera