Dubbelkaka med
blåbärssmörkräm
Ingredienser kakan
100 g rumsvarmt smör
0.5 0.5
dl vispgrädde
2.5 2.5 dl vetemjöl
strösocker till garnering, i det här fallet färgat med blå hushållsfärg.
Blåbärssmörkräm
2-4 tsk mortlade och hemtorkade blåbär (Köpta är inte så torra så de går att mortla till pulver)
100 g rumsvarmt smör
2 2 dl florsocker
2 2 tsk vaniljsocker
En liten skvätt salt
Gör så här: Rör ihop smör, grädde och mjöl till
en slät deg. Låt stå i kylskåpet i cirka 1 timme. Värm ugnen till 200 grader.
Kavla ut degen, cirka 5 mm tjock, på en mjölad arbetsbänk. Stansa ut små runda
kakor, cirka 2 cm i diameter. Doppa kakorna i vatten och låt dem därefter rinna av en liten liten stund på ett hushållspapper, doppa dem därefter i strösockret så att sockret täcker kakan så mycket som möjligt och lägg ut
dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna i 5–7 minuter. Observera att de inte ska få färg utan bara bli bakade och att strösockret runt dem ska smälta ihop och bilda ett rimfrostigt hölje. Låt
kakorna svalna något och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.
Vispa ihop ingredienserna till smörkrämen. Bred eller spritsa lite kräm på hälften av kakorna
och tryck försiktigt ihop dem med resten. Förvara kakorna svalt.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar