onsdag 21 augusti 2013

Salsa Verde / Tomatillo

Supergod röra att ha till det mesta, speciellt till mat med Mexikanska smaker. Om du inte har tillgång till tomatillos ( vi odlar dem själva) så testa med gröna tomater, se bara till att du kokar dem "lagom" mjuka. .

Ingredienser:
10 st tomatillos
1-4 chilifrukter beroende på tycke och smak
2 medelstora vitlöksklyftor
2 små silverlökar eller en den lök du har
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk malen spiskummin
Salt efter tycke och smak

Gör så här: Skölj tomatillon och lägg dem i kokande vatten och låt dem koka i 5-7 min. Ta upp och låt rinna av. Klyfta dem och skär bort ev hårda skrutt i mitten av frukterna, skalen ska vara kvar. Finhacka löken och pressa vitlöken och lägg därefter ner alla ingredienser i en hög skål och stavmixa till lagom konsistens smaka av med salt.

5 kommentarer :

 1. Salsa Verde är grymt, men vad är tomatillos?

  SvaraRadera
 2. Det är en mexikansk tomat kan man väl säga om man vill säga det enkelt, som en stor Physalis. Här är en länk till Impecta, det var där jag köpte fröna i vintras http://www.impecta.se/sv/artiklar/tomatillo-2.html

  SvaraRadera
 3. Aha, tack för förklaringen - den måste jag testa. Jag har precis kommit igång med att odla, det här är första sommaren och jag har framför allt koncentrerat mig på kryddor - som jag använder när jag grillar.

  Du har en grymt bra sida!

  SvaraRadera
 4. Tack:) Hoppas att vi kan inspirera dig till att odla lite läckra grönsaker till nästa år. Det finns ju så galet mycket härliga smaker som väntar där ute i frökatalogerna:)Gillar man att grilla så finns det ju en uppsjö av läckra chilisorter som kan passa. Den här sidan är jättebra: http://www.jalapeno.nu/

  SvaraRadera
 5. Jösses, chili är en större värld än vad jag trodde. Det här måste kollas in.

  Jag har länkat till din sida från www.alltomgrill.se - nu ska jag satsa mer på att grilla grönt!

  SvaraRadera