Restaurang Kokyo ligger på Sveavägen 105 i Stockholm. De serverar hemlagad mat från olika kinesiska kök och några utvalda rätter från det japanska köket. De har flera vegetariska/ veganska rätter på sin meny och de tillverkar sin egen tofu. Min vän Magdalena och jag besökte Kokyo i mitten av mars efter att vi hört talas om att det fanns en restaurang i Stockholm som tillverkar sin egen tofu. Vi kommer successivt att undersöka restauranger som serverar vegetarisk och vegansk mat och skriva om det på våra respektive håll. Jag på Farbror Grön och Magdalena som är journalist och Yinyoga Guru i sina reportage och artiklar. Först ut blev denna trevliga restaurang med välsmakande mat. Det här är ett ställe att återvända till. Klicka här för att komma till deras hemsida.
Förätt: En liten vegetarisk vårrulle med en härligt syrlig kålsallad, till det en kopp grönt te och en skål misosoppa.
Varmrätt: Gyoza 3st + kokyo wok (wokade grönsaker, shitakesvamp och skogsöronsvamp)
Varmrätt: Gyoza 3st + suan cai (wokad sojakött, surkål och glasnudlar).
Vet du om Miso-soppan också var vegetarisk? Har upptäckt att den väldigt ofta innehåller fiskbuljong, och det känns ju inte så bra. :-(
SvaraRaderaser väldigt gott ut! Med massor av värme, Maarten
SvaraRaderaHej, älskar er bloggen! Det här ser bra ut. Tack för att ni delar med oss.
SvaraRaderaMed massor av värme, Maarten