fredag 5 april 2013

Anammas gourmetkorv och rotmos

Mer klassiskt än så här kan det väl knappast bli och samtidigt vegetariskt. Gourmetkorven från Anamma är lakto-ovo-vegetarisk och har en angenäm smak av klassiska korvkryddor, lagerblad och kryddpeppar. Tillsammans med rotmoset gifter sig korven till 100 %. Här serverar vi den tillsammans med ugnsbakad lök med timjan och muscavadosocker och skånsk senap.


Ingredienser rotmos:
2 medelstora morötter
500 g kålrot
4-5 potatisar av mjölig sort
15 svartpepparkorn
En klick smör
Salt efter tycke och smak

Gör så här:Skala morötterna och kålroten och skär dem i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull och täck dem nästan med vatten. Låt det koka upp och låt det småkoka med lock i 20-30min. Lägg därdefter den skalade och tärnade potatisen och låt det koka tills allt är mjukt, ca 15-20 min. Häll därefter av spadet men spara det. Mosa de avrunna rotfrukterna med en potatisstamp eller elvisp. Spä med spadet till lagom konstistens, krydda med salt.


Ingredienser ugnsbakad lök med timjan:
4 medelstora gula lökar delade i 4 bitar vardera
1msk muscavadosocker
1 tsk timjan
1/2 - 1 tsk salt
2-3 dl grädde
Smör att smörja formen med

Gör så här: Smörj en ugnsfast form och placera alla lökklyftor med den spetsigaste delen uppåt. Häll på grädden, strö över salt, timjan och muscavadosocker. Grädda i ugnen på 225 grader i mitten tills löken blivit mjuk och fått färg.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar