Ingredienser:
1 stor gul lök
500 g Anammas gourmetkorv
1 grönsaksbuljongtärning
10-20 nymalda svartpepparkorn
Rapsolja
Örtsalt
400g krossade tomater
1 burk crème fraiche 34 %
2-5 msk tomatpurè
1 pressad vitlöksklyfta
Gör så här: Finhacka den gula löken och fräs den genomskinlig i rapsolja i en djup stekpanna eller en gjutjärnsgryta. Skär gourmetkorven i långsmala bitar och lägg ner dem i pannan tillsammans med den pressade vitlöken och tomatpurèn, låt dem knappt få färg. Häll i de krossade tomaterna, buljongen och pepparn och låt de småkoka ihop. När det tjocknat en aning så häll i crème fraichen. Låt det småputtra till lagom konsistens, spä med en aning vatten om stoganoffen blir för tjock. Serveras gärna tillsammans med jasminris, färska coctailtomater och några kvistar persilja.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar