Citron & Limepajen förvaras med fördel i frysen och avnjutes i kallt tillstånd till 10-kaffet. Det här receptet hittade vi på recept.se för flera år sedan och har bakat den då och då. Oftast enligt receptet med både lime och citron men ibland med bara citroner.
Ingredienser Pajskal
3dl vetemjöl
2msk strösocker
125g smör
1 äggula
1/2- 1tsk salt
Ingredienser fyllning
3 ägg
2dl strösocker
2msk mjöl
2 msk vaniljsocker (kan utesliutas)
2 dl vispgrädde
1 lime
1 citron
Gör så här: Blanda ingredienserna till pajskalet, tillsätt äggulan sist. Knåda degen så den blir homogen och tryck ut den därefter i en pajform. Låt sedan pajskalet vila i kylskåpet 30-60 min.
Vispa därefter ihop smeten. Vispa först ägg och socker pösigt, rör därefter ner mjölet, vaniljsockret och grädden. Riv citrusfrukternas skal och pressa ur all saft och häll ner i smeten och rör om. Grädda pajen i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 30min. Låt den sedan stå så den fastar till sig och! Den är underbar som fryst!
3dl vetemjöl
2msk strösocker
125g smör
1 äggula
1/2- 1tsk salt
Ingredienser fyllning
3 ägg
2dl strösocker
2msk mjöl
2 msk vaniljsocker (kan utesliutas)
2 dl vispgrädde
1 lime
1 citron
Gör så här: Blanda ingredienserna till pajskalet, tillsätt äggulan sist. Knåda degen så den blir homogen och tryck ut den därefter i en pajform. Låt sedan pajskalet vila i kylskåpet 30-60 min.
Vispa därefter ihop smeten. Vispa först ägg och socker pösigt, rör därefter ner mjölet, vaniljsockret och grädden. Riv citrusfrukternas skal och pressa ur all saft och häll ner i smeten och rör om. Grädda pajen i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 30min. Låt den sedan stå så den fastar till sig och! Den är underbar som fryst!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar