tisdag 21 augusti 2012

Fönsterodling av tomater


I slutet av juli så producerar "Tiny Tim" plantorna mängder av röda söta frukter. På en dag kan 10 gröna bli djupt röda och de smakar ljuvligt. Så det gäller att skörda regelbundet om man inte vill ha ploppljud lite då och då. På en enskild planta skördade vi 70 små tomater.


I början av augusti har plantorna växt så mycket de kan växa, producerat det de kan ge och måste slutligen avlägsnas. Nya sticklingsförökade plantor sitter redan i stora krukor, redo att ta plats.
Nytvättade fönster och tre nya "Tiny Tim"plantor badar i eftermiddagssol. Krukorna inehåller förutom Hasselfors planteringsjord även vedaska, ekologisk mineralgödsel från Algomin samt hönsgödsel.
 Dessa tre plantor ska vi dessutom gödselvattna med en ny produkt från Algomin "Ekologisk Näring med alger från havet" Det innehåller ett extrakt av naturliga ämnen från brunalger "Nutri Activ". Produkten är fri från slaktavfall och därmed vegetarisk, ja vegansk och det glädjer Farbror Grön mycket. Ska bli spännande att testa. Se mer av Algomin på farbrorGrön.


Mängder med tomater utvecklas redan och vi hoppas att dessa plantor kommer ge skörd enda in i november samt ge oss mängder av fina sticklingar som klarar vinterns vedermödor.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar