Nu när det är hög tid att skörda bär till sylt och saft eller bunkra upp förrådet i frysen, kan ej frysen vara full av bär från förra året. En rensning behövs för att göra plats åt nya godsaker. Så vi kokade saft på förra årets skörd. Det blir lite som att njuta av förra sommaren samtidigt som man kan njuta av denna sommar...mellan regnskurarna.
Ingredienser
1,4 kg körsbär
1 kg vinbär (vi hade både röda och vita)
0,7 kg rabarber
13 dl socker
12 dl vatten
Atamon
Gör så här: Koka körsbär med 5 dl vatten i 10 minuter och mosa bären med träslev. Häll i silduk. Koka vinbären med 5 dl vatten i 10 minuter och mosa dem också. Häll i silduk. Skär rabarbern i tunna skivor och koka med 2 dl vatten i 10 minuter. Häll i silduk. Blanda all bärvätska i en kastrull och blanda med socker. Koka i 10 minuter. Häll saften i atamonsköljda flaskor. Förvaras svalt.
Erbjudande till den 31 augusti
2015!
Köp boken direkt från förlaget för
återförsäljningpriset 199kr plus frakt
maila: order@luxpublica.com
maila: order@luxpublica.com
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar