tisdag 17 juli 2012

Saft på vinbär, körsbär och rabarber


Nu när det är hög tid att skörda bär till sylt och saft eller bunkra upp förrådet i frysen, kan ej frysen vara full av bär från förra året. En rensning behövs för att göra plats åt nya godsaker. Så vi kokade saft på förra årets skörd. Det blir lite som att njuta av förra sommaren samtidigt som man kan njuta av denna sommar...mellan regnskurarna.

Ingredienser

1,4 kg körsbär
1 kg vinbär (vi hade både röda och vita)
0,7 kg rabarber
13 dl socker
12 dl vatten
Atamon

Gör så här: Koka körsbär med 5 dl vatten i 10 minuter och mosa bären med träslev. Häll i silduk. Koka vinbären med 5 dl vatten i 10 minuter och mosa dem också. Häll i silduk. Skär rabarbern i tunna skivor och koka med 2 dl vatten i 10 minuter. Häll i silduk. Blanda all bärvätska i en kastrull och blanda med socker. Koka i 10 minuter. Häll saften i atamonsköljda flaskor. Förvaras svalt.

Erbjudande till den 31 augusti 2015!


Köp boken direkt från förlaget för återförsäljningpriset 199kr plus frakt 
maila: order@luxpublica.com
http://www.adlibris.com/se/bok/alla-fingrar-grona-9789198044881

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar