fredag 1 juni 2012

Wokade vita grönsaker med Szechuanpepparkryddad quornfilé



I kväll kände vi för att äta lite Kinainspirerad mat och Johannes slängde som vanligt ihop något supergott av det vi hade.

Ingredienser 3 port
1 gul lök
1/3 färsk vitkål
1/4 färsk blomkål
2 vitlöksklyftor
1 msk socker
salt
½ dl rapsolja
2 tsk kinesisk kryddblandning med koriander och stjärnanis
2 msk japansk soja

3 quornfilé
rapsolja
Szechuanpeppar
salt
Mrs Cheng´s Wok sauce


Gör så här: Strimla vitkål och lök fint. Skiva blomkålsbuketter tunt. Häll rapsoljan i en upphettad wok. Lägg i kål, lök och blomkål tillsammans med pressad vitlök och strö över socker och salt. Krydda med den kinesiska kryddblandningen och woka några minuter tills allt är mjukt.

Stek quornfiléerna i rapsolja. Krydda med salt och krossade Szechuanpepparkorn och wok sauce. Servera filéerna med grönsakswoken.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar