måndag 21 maj 2012

Den nya odlingsbädden vid stugan i Flenstrakten


Jag har tappat räkningen på hur många skottkärror med löv, hästgödsel, biokol, sågspån, kompostjord och lerjord jag öst ner i denna bädd. Men gissningsvis någonstans mellan 20-40 kärror. Jag slog ner några hässjästörar och kapade dem så det blev ca 1,40 m höga. Jag tänkte att de kanske skulle kunna fungera som referenspunkter för framtida stöd för odlingsduk eller grödor. Den stora stenen till höger hoppas jag ska fungera som en värmereservoar för känsliga plantor i framtiden. I bädden finns också ett Ingrid Marie äppelträd som är skyddat med en liten bädd i bädden, för att det inte ska må dåligt av att det kommer jord på stammen. Brädorna kommer från egna furor som min pappa sågat till plank under 90-talet, tror vi tog ner de där träden 1994. Brädorna är ca 33 cm höga på högkant och ganska tunna ca 15- 20 mm.


Jag kunde inte låta bli att köpa en vildbiholk för att kolla om de verkligen funkar. Den blir också ett bra riktmärke om man skulle få för sig att backa sin bil i närheten av odlingsbädden.

2 kommentarer :

 1. Det ser fantastiskt ut! Och så fiffigt med stenen som naturligt värmeelement!
  Hur håller du viltet borta? De lär bli överförtjusta när det börjar grönska....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej. Jag har i princip bara haft problem med att rådjur äter upp mina tulpaner, än så länge. Men vildsvinen ökar i antal i skogarna runt omkring så det känns som en tidsfråga innan man får besök. Hemmagjora färister ska funka mot vildsvin iallafall, men borde vara bra mot allt klövvilt. Annars är det nog min pappas katt som är det största hotet. Att han tror att det här är en stor kattlåda.

   Radera