tisdag 27 mars 2012

Glasstårta
Hur gör man en fin och enkel tårta till ett barnkalas? Kanske är det glass som barn egentligen gillar mest. Kan man göra en egen glasstårta på ett enkelt sätt? Jag och fyraåringen googlar efter bilder på glasstårtor och han är med på idén med en glasstårta. Jag låter mig inspireras och bestämmer mig för att köpa färdig glass i olika smaker och fördela dem i en gladpacksklädd form. Denna glasstårta är laktosfri.

Ingredienser
1 pkt laktosfri glass med persikosmak (0,5 liter)
1 pkt laktosfri glass med  vaniljsmak (1 liter)
1 pkt laktosfri glass med hallonsmak (0,5 liter)
1 pkt blåbärssorbet (0,5 liter)
Minimaränger till garnering (köpt på Lagerhaus)
Strössel till garnering

En form och plastfolieGör så här: Ta fram persikoglassen och tina den mjuk. Klä in en form med plastfolie. Fördela glassen jämt och ställ in formen i frysen. Ta fram vaniljglassen och låt den tina. Ta ut formen när glassen däri är hård. Fördela vaniljglassen jämt i formen ovanpå persikoglassen. Låt den stå någon timme i frysen. Ta ut hallonglassen och låt den bli mjuk. Fördela den jämt ovanpå vaniljglassen och ställ tillbaka formen i frysen. Överst brer man ut sorbeten. Allra sist är det dags för garneringen och sedan låta den stå i frysen tills det är dags för kalaset. Ta ur tårtan ur formen och ta snabbt bort plasten och lägg på ett stort fat. Njut!

Sökord: glass, glasstårta, tårta, sorbet, laktosfri, laktosfritt, lactosfri, lactosfritt, låglaktos

2 kommentarer :

  1. Vem vill inte smaka denna skapelse? Ha,ha tur att jag har fått gjort det. Den var väldigt mumsig, särskilt när den var lactosfri ;)

    SvaraRadera
  2. Ser ut som den smakade bra. Ska nog göra detta med min små flickor:) Hälsningar från Uggla.

    SvaraRadera