fredag 16 mars 2018

Farbror Grön på Hedenlunda slott


Nu är det dags att presentera vårens andra odlingskurs. Efter mängder av föreläsningar har vi kommit fram till att vi vill gå på djupet och anordna odlingskurser. I höstas föddes idén om en kurs med övernattning och SPA. Välkomna till Hedenlunda slott den 10-11 maj.

Den 10 - 11 maj finns möjlighet för dig som är odlingsintresserad att komma till Hedenlunda Slott mitt i hjärtat av Södermanland och inspireras Johannes Wätterbäck och Theres Lundén  (Farbror Grön). I priset ingår fika, två luncher, en tre rätters middag, frukost, övernattning i enkel- eller dubbelrum, inträde till SPA och odlingskurs.


"Kursen var jättetrevligt. Det sociala hänget var minst
 lika bra som själva kursen. Diskussionerna i poolen och 
kring matborden kommer att leva länge i minnet." 

Kursens innehåll

Odlingens fem faktorer
För att lyckas med odling behöver man ha goda kunskaper om odlingens fem faktorer: jord, näring, vatten, ljus och temperatur. Under den första dagen kommer vi gå på djupet kring dessa faktorer så att du i ditt eget odlande kan planera för dina kommande odlingar och få till det allra bästa odlingsresultatet. Extra fokus kommer att ligga på jord och vi ber dig därför att ta med några deciliter jord från din odling.

Serieodling av grönsaker
Vi odlar grönsaker året om och låter grödor avlösa varandra i odlingen, sk serieodling. Vi berättar hur det går till rent praktiskt hos oss och ger tips på hur man kan sprida ut sådd och skörd under året. I detta moment kommer vi prata om olika ätbara växter och tipsa om goda sorter. Det kommer också finnas möjlighet för dig att så några frön och omplantera några plantor.

Tomatodling
Under dag nummer två kommer vi gå på djupet när det gäller tomatodling. Du kommer att få lära dig om omplantering, sticklingsförökning och hur du ska sköta om tomatplantor under säsongen och undvika problem. Ett flertal tomatrecept utlovas.

Under båda dagarna kommer teori att blandas med praktiska övningar. Med dig hem kommer du ha nya odlingskunskaper, fröer, egen sådd, energi och minst en planta.

Hoppas att du vill komma och njuta av en helg fylld med god mat, SPA och odling i massor!

"Känner mig väldigt inspirerad o fick med mig några värdefulla tips." Så här ser dagarna ut

Torsdag

10.00 Förmiddagskaffe med hembakat 

10.30 Introduktion och föreläsning 

12.00 Lunch med salladsbuffè och måltidsdryck  

13.00 Workshop 

14.30 Eftermiddagskaffe med hembakat

15.00 Föreläsning / workshop 

16.00 Egentid för SPA och relax

19.00 Tre rätters supé inkl måltidsdryck (ev alkoholhaltig dryck betalas separat)


Fredag

8.00-9.00 Slottslik frukostbuffé

9.00 Föreläsning / workshop

10.30 Förmiddagsfika

11:00 Föreläsning (/ workshop

12:00 Lunch

13:00 Föreläsning / workshop och meditationspass, avslutning

15.00 Kursen slutar

Priset för tvådagarskursen är 4125 (inkl moms) kr per person.
I priset ingår fika, två luncher, tre rätters middag, frukost, övernattning i enkel- eller dubbelrum, inträde till SPA och odlingskurs.


Så här anmäler du: Sätt in anmälningsavgiften 1000 kr på bankgiro 149-5811 och skriv för- och efternamn på den som ska gå kursen samt "Hedenlunda". Innan den 10/4 betalas resterande 3125 kr till samma bankgiro-nummer. Klicka sedan HÄR för att fylla i anmälningsanmälan.

När betalning kommit in och anmälningsformulär är ifyllt får du ett bekräftande mail att du antagits till kursen.

Anmälan är bindande och anmälningsavgiften betalas inte tillbaka om avbokning sker. Resterande belopp betalas tillbaka om kursen avbokas 30 dagar innan kursstart eller vid uppvisande av läkarintyg.

Om du vill ge kursen som present kan vi ordna med en presentkortsliknande bild att skriva ut. Den fås via mail efter att bokningen är gjord.

Välkomna

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


"Tack för ert personliga framförande och tydliga engagemang. Det ska bli en fröjd att odla detta år!"Inga kommentarer :

Skicka en kommentar