måndag 23 november 2015

Tomatsoppa med tofu och röd quinoa


Till den här mustiga vegetariska tomatsoppan serveras vi ramslöksfrästa ostsnittar till. Ostsnittarna får en mild ramslöksarom och blir alldeles frasiga och oemotståndligt goda. Soppan räcker till 4 personer.

Ingredienser
1 flaska passerade tomater
6 dl vatten
5 tsk grönsaksbuljong
1 burk lättorkade tomater
1 burk grillad paprika
1 dl okokt röd quinoa
3-5 dl kokt quinoa ( att tillsätta i soppan)
Örtsalt
Citronsaft
2 pkt naturell tofu


Gör så här: Häll av det mesta av oljan från de lättorkade tomaterna och den grillade paprikan. Häll därefter i dem samt de passerade tomaterna i en kastrull. Stavmixa så att du får en för dig lagom konsistens. Tillsätt vatten och buljong och låt koka upp och sedan sjuda på låg/medelvärme i ca 20 minuter. Koka upp 1dl quinoa med 3 dl vatten och låt det sjuda på låg värme i ca 15 minuter. Dela upp tofublocken i hälften och gör fyra stavar av vardera delat block. Skär upp dem i 1-2 cm stora kuber. Häll i tofukuberna samt 3-5 dl kokt quinoa i soppan och koka upp. Smaka av med örtsalt och citronsaft. Står soppan över natten eller i en matlåda så behöver du spä den lite vid uppvärmningen.


Ramslöksfrästa ostsnittar
8 formbröd
Smör
Några skivor hårdost
Ramslöksolja
Gör så här: Bre smör på 4 formbröd och täck dem därefter med hårdostskivor. Lägg den obredda formfranskan ovanpå och skär loss alla kanterna så att du får en nästan kvadratisk smörgås. Hetta upp en stekpanna på högsta värmen och ringla i ett par matskedar ramslöksolja. Stek smörgåsarna på vardera sida så att de får färg. Ta upp och låt svalna på en skärbräda och skär dem på diagonalen.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar